Gras

De maanden mei tot oktober staan in het teken van gras en verzorgen wij alle werkzaamheden op grasgebied. Van zaaien tot inkuilen met hakselaar, snijwagen en persen van grote en kleine balen.

Zaaien van gras

Onze 3 meter brede vaste tand, met daarop een Pottinger zaaimachine, zaait gras en koren in. Het inzaaien met een vaste tand heeft als voordeel dat verslemping van de bodem geminimaliseerd wordt. Een verstopte bodem beïnvloedt het groeiproces op een negatieve manier. Voor een optimaal zaaibed wordt tijdens het zaaien de grond stevig aangedrukt met een Guttler-rol.

Voor het onderhoud van uw grasland kunnen wij het gras ook doorzaaien.

Maaien van gras

Voor het grasmaaien zetten wij onze Kuhn triple maaier in. Deze machine heeft een totale werkbreedte van bijna 9 meter. De machine heeft breedafleg, waardoor u een keer minder hoeft te schudden. Deze manier van werken is niet alleen efficiënt, maar ook kostenbesparend. Voor het versnellen van het droogproces kunnen wij het gras ook kneuzen.

Gras inkuilen

Het gras kan worden verwerkt door een New Holland-hakselaar, 2 Veenhuis-silagewagens en een Volvo-shovel. Onze silagewagens zijn uitgerust met een weegsysteem. Door de huidige wetgeving wordt het belangrijk om te weten hoeveel product er van uw land komt.

Om het conserveringsproces in de kuil te versnellen en het eindproduct nog smakelijker te maken voegen wij op verzoek vloeibaar of in granulaatvorm inkuilmiddel toe. De rijkuil wordt aangereden met een Volvo-shovel van 12 ton.

Tevens hebben wij een Strautmann-snijwagen om uw gras in te kuilen. Bij deze combinatie is het mogelijk om granulaat toe te voegen.

 

Balen persen

Onze New Holland-balenpers perst vierkante balen met een pakmaat van 80 x 90 centimeter. De lengte van de balen is flexibel in te stellen. De balenpers is tevens uitgerust met een snij-inrichting, waarmee het gras of stro heel fijn of juist grover gesneden kan worden. Wij omwikkelen de balen desgewenst met folie. Heeft u liever kleine baaltjes stro of hooi, dan is dat uiteraard ook mogelijk. U kunt ons ook inzetten voor het verplaatsen en transporteren van de balen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het bewerken van uw grasland.